Iniciació

La música és vida. Amb ella acompanyem els nostres moments de joia i de tristesa, la ballem i la toquem, forma part de la nostra cultura, tradició i es converteix gairebé en una necessitat per a expressar-nos com a éssers humans, a més de despertar la nostra sensibilitat, creativitat i imaginació.

Tenim grups de 3, 4 i 5 anys. A cada edat es treballen continguts específics segons les possibilitats de cada nen i nena i s’aprèn la música d’una manera empírica i sensorial, a través de la pròpia experiència, emoció i vivència. Sobretot ens ho passem molt bé, aprenem moltes cançons i utilitzem el primer instrument que portem sempre incorporat: el nostre cos, amb totes les seves possibilitats musicals i artístiques.

La imaginació, la creativitat i la improvisació són grans eixos que es treballaran molt a aquesta edat, per tal que formin part de la nostra vida com a músics i com a persones.
L’educació musical en l’etapa de 3 a 5 anys es converteix doncs en una educació global, més enllà de les notes i els ritmes. És una experiència, una descoberta, un posar els sentits, el cor i la ment alerta per conèixer a través de la intuïció el llenguatge universal de la música.

Grau elemental

El Grau Elemental de Música a l'EMMM s'organitza en 6 cursos de Grau Elemental que corresponen als cursos de 1er a 6è de primària a les escoles. És a dir, dels 6 als 12 anys, els nens i nenes esdevenen petits músics, a través de l'aprenentatge del llenguatge i l'instrument. Al final d'aquests estudis es pot realitzar una prova anomenada ``PAS DE GRAU`` al Conservatori de Girona, o bé a la mateixa EMMM, per tal de passar a cursar els estudis de Grau Professional. A l'EMMM prioritzem l'aprenentatge vivencial de la música; partim de l'experiència a través del joc i del propi cos tant com ens és possible, per tal que els coneixements musicals siguin sentits, viscuts i analitzats posteriorment, un cop ja estan interioritzats.

Grau Professional

Un cop finalitzat el Grau Elemental de Música i coincidint amb l'inici dels estudis de secundària, comença el Grau Professional de Música, que consta de 6 cursos corresponents als estudis de secundària (4 cursos d'ESO i 2 de Batxillerat).
En aquesta etapa els alumnes a l'EMMM poden realitzar estudis clàssics i moderns. Els preparem per a posteriors ingressos a Conservatoris, Taller de Músics de Barcelona, proves de Superior (ESMUC, Conservatori del Liceu), et
photo

Ensenyament no reglat

L'escola s'adapta al perfil de l'estudiant i li recomana un itinerari sempre potenciant les activitats de grup. S'imparteixen classes d'instrument, llenguatge musical, harmonia o combo segons les necessitats dels alumnes (nens i nenes a partir de 6 anys, adolescents i adults).
photo

Instruments

Piano i piano modern; saxo i saxo modern; violí; viola; guitarra clàssica, acústica i elèctrica; baix elèctric i contrabaix; bateria, percussió i cant.
Hi ha la possibilitat d'altres instruments segons la demanda.
photo

Altres activitats

Taller de guitarra: l'alumne aprèn a tocar les cançons que més li agraden amb la guitarra. Es treballa en grup o també amb pares i fills que vulguis aprendre a tocar conjuntament.

Taller de nadons: es proposen tallers de vuit sessions per a pares i mares amb els seus nadons.